Eiti į turinį

Telefonas

+37061188118

Email

shop@airoxa.eu

0
0

Rekuperatorius ne kondicionierius

Dažnu atveju rekuperatoriai vis dar painiojami su patalpų vėsinimui bei šildymui naudojamais kondicionieriais. Įrenginių panašumo neigti negalime – abu jie tiesiogiai susiję su patalpose esančiu oru, rekuperatorius ir kondicionierius savo pagrindinėmis funkcijomis skiriasi gerokai labiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Rekuperatorius yra atsakingas už komfortabilios išvalyto oro, temperatūros bei drėgmės palaikymą. Ir nors rekuperatoriaus pagalba galima reguliuoti patalpų temperatūrą, tačiau atsiminkite, kad jo paskirtis nėra patalpų vėsinimas ar šildymas. Tuo tarpu pagrindinė šiuolaikinio kondicionieriaus funkcija kaip tik ir yra vėsinimas vasarą, o žiemą – šildymas.  

Įrenginiai tikrai negali pakeisti vienas kito, tačiau ar reikia juos įrengti abu, galite nuspręsti įsivertinę pagrindinius savo poreikius. Kondicionierius, priešingai nei rekuperatorius, neįleidžia į patalpas naujo oro o naudoja patalpuose esantį. Tuo tarpu rekuperatorius pasirūpina, kad „senas“ oras būtų išmestas į lauką o šviežiai įleidžiamas oras būtų išvalytas nuo kenksmingų dalelių, būtų tinkamos dregmės bei temperatūros, kuo nemažai prisideda prie šilumos sutaupymo.

Nepaisant to, kokią įranga nuspręstumėte įsirengti, reikia atsižvelgti į pagrindines įrenginio savybes, kurios užtikrintų įrenginio veikimą ilgus metus. Taip pat svarbus momentas yra pasirinkti atitinkamo galingumo įrenginį pagal patalpą, kadangi nuo to priklausys kaip greitai ir kokiu dažniu bus tiekiamas šviežias ir šalinamas senas oras iš Jūsų patalpų, galų gale kiek elektros energijos bus sunaudota toms funkcijoms atlikti.

Renkantis rekuperacinę sistemą, vertėtų susikoncentruoti į keletą esminių rekuperacinių sistemų rodiklių.

  • Šilumogrąžos lygis, kuri tiesiogiai atsakingas už elektros sąnaudas palaikant jūsų norimą temperatūrą.
  • Prietaiso funkcionalumas grąžinant su panaudotu oru iš patalpų šalinamą drėgmę.

Ne mažiau svarbu renkantis rekuperatorių, tinkamai pasirinkti kokybišką filtrą, ortakių sistema bei rekuperacinės sistemos valdymo galimybes. Jų dėka užtikrinsite maksimalų prietaiso efektyvumą ir ilgaamžiškumą. Atsižvelgiant į tai, kad rekuperatorius namuose yra naudojamas nuolat, būtina atkreipti dėmesį ir į prietaiso veikimo garso parametrus. Bet kuriuo atvėju, renkantis rekuperatorių ar oro kondicionierių, būtina pasitarti su specialistais.

 

 

Jeigu vis dar neišsirenkate sau tinkamos sistemos ar dvėjojate dėl savo pasirinkimo – susisiekite su mumus telefonu +370 611 88118 arba el.paštu info@airoxa.eu . Mielai atsakysime į Jūsų klausimus, pakonsultuosime ir padėsime išsirinkti labiausiai būtent Jums tikamą variantą.